Over Ons

Stiefacademie Nederland; de plek voor (stief)ouders/-verzorgers die stappen willen zetten in hun stiefsysteem en voor professionals die zich (verder) willen scholen in het begeleiden van stiefsystemen vanuit de visie van ons boek.

Karin den Hollander

Karin den Hollander studeerde Facility Management en Communicatiemanagement en later Psychologie aan de Academie Integrale Menswetenschappen.

Ze studeerde af op de thema’s rouw en hechting in ouder-kind relaties. Ze schoolde en ontwikkelde zich verder op het gebied van rouw en hechting, systemisch werk, traumaherstel, intimiteit, partnerkeuze en relatietherapie, emotioneel en energetisch lichaamswerk bij diverse opleidingsinstituten (waaronder Phoenix Opleidingen in Utrecht en het ITIP). In 2010 schreef ze samen met Mieke Ankersmid het boek ‘Ouders zonder voorbeeld’; een boek voor vaders en moeders die zelf als kind een of beide ouders verloren of zijn afgestaan ter adoptie. Karin kent de positie van stiefkind van binnenuit. In 2004 kreeg ze een relatie met een weduwnaar en werd ze stiefverzorger van zijn twee kinderen van 15 en 12 jaar. Samen kregen ze nog een zoon (2006) en dochter (2009). Karin heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van stiefouders in workshops, coaching en gespreksgroepen. Zij is initiator van de Stiefacademie Nederland. Zij werkt hierin graag en veel samen met andere professionals. Hierbij is het haar missie bewustwording te creëren bij de huidige generatie volwassenen binnen stiefsystemen en zo ook volgende generaties te dienen.

Magda Hengst

Magda Hengst is gestart als HBO-Verpleegkundige en werkte o.a. in de jeugdgezondheidszorg en de thuiszorg. Ze werd daarna hogeschooldocent en coördinator op diverse opleidingsinstituten voor Verpleegkunde. Momenteel is ze verbonden aan de Academie Social Studies, NHL/Stenden Hogeschool te Leeuwarden.

Magda haar twee dochters waren 4 en 6 jaar toen ze in 1998 weduwe werd. Haar belangstelling voor samengestelde gezinnen ontstond toen ze in 2001 een nieuwe relatie kreeg. Ze werd gedurende 10 jaar stiefverzorger van drie meiden (toen 8, 10 en 12 jaar). Omdat ze het samenstellen van een stiefsysteem een intrigerend proces vindt, is ze zich professioneel steeds meer gaan verdiepen in ‘het samengestelde gezin’. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van stiefsystemen en geeft trainingen, workshops en lezingen voor zowel stiefverzorgers als professionals. Ze is systemisch opgeleid bij de Academie voor Systemisch Mensenwerk in Zutphen. Het schrijven van het boek “De mijne zijn de liefste” is een voortzetting van haar werk. Ze vraagt hiermee aandacht voor alle kinderen die opgroeien in soms ingewikkelde familie-systemen.

Het boek ‘Ouders zonder voorbeeld’ is bij Karin zelf te bestellen (€ 22,50 incl. verzendkosten). Stuur dan een mailtje naar karin@stiefacademienederland.nl.